THE ROLLS
do. 16 mei – 21.00 u.

25 jaar geleden overleed Charles Bukowski, de gevierde maar ook omstreden Amerikaanse schrijver, op wiens leven de populaire serie Californication is geïnspireerd.

The Rolls, de nieuwe band van zanger-gitarist Dirk D’Haenens (bekend van o.a. Derek & The Dirt) brengen Charles Bukowski, met de hulp van zacht rollende – aan JJ Cale schatplichtige – swing, terug tot leven.
Derek verweeft in zijn songs immers zijn voorliefde voor JJ Cale vakkundig met quotes en gedichten van Bukowski. Twee vergelijkbare karakters die heel puur en wars van alle trends brachten waar ze voor stonden.

Met Bruno Deneckere – die zijn akoestische gitaar inruilt voor een elektrische Telecaster – heeft deze band de gedroomde gitarist. Bassist Mario Vermandel en drummachine Tony Gyselinck (Rhythm Junks) die al sinds de jaren ’80 spelen met toppers als Rony Verbiest, Jan De Wilde, Roland Van Campenhout, Steven De bruyn,…, vervolledigen het plaatje.

Een muzikale trip door de eigenzinnige wereld van Bukowski en Cale; het allerlaatste optreden van deze Libertadfeesten is er eentje om in te kaderen!

16882685-9b2c-425d-9a36-a65c9ae48a29

Naar het overzicht van de Libertadfeesten