STEFAN DIXON & BAND (i.s.m. COLORA festival)
do. 3 mei – 21.00 u. 

Stefan Dixon, vandaag een van de meest productieve singer-songwriters en artiesten in de Zuid-Afrikaanse muziekscene, trad al op bijna elk muziekfestival en in elke zweterige bar van zijn land op. Hij wordt door Channel24 niet voor niets omschreven als ‘Zuid-Afrika’s meest onderschatte singer-songwriter’.

Zijn krachtige, emotionele songs zijn poppy, afrorock, folk-edge en doordrenkt met prachtige melodieën.

Dixon is een durver. Voor de liefde verhuisde hij in 2014 naar België  en liet hij in Zuid-Afrika een bloeiende carrière, een album bij Universal Music, veel airplay en een drukke concertagenda achter. Met één plan voor ogen: hetzelfde bereiken in Brussel, Vlaanderen, België en waarom niet ineens Europa.

Zijn muzikale weg in België begon in de Foyer van Het Depot op de Open Mic, en bracht Dixon intussen, naast meer dan vijftig huiskamers, ook al in de AB club, Trefpunt, Het Depot als support for Southside Johnny, Rijmrock, Stoemp optredens, een Studio Brussel live sessie,…
In Dixon’s eerste jaar hier botste Klaas Delrue (Yevgueni) op een van zijn ontwapenende performances en niet veel later realiseerden ze samen het nummer ‘Vir nou, Voor nu’; een massieve brok nostalgie en heimwee, half in het Afrikaans, half in het Nederlands.

Het wordt hoe dan ook een memorabel optreden en wie weet hangt Klaas die dag ook wel geheel (on)toevallig aan de toog van de Libertad…?

16882685-9b2c-425d-9a36-a65c9ae48a29

Naar het overzicht van de Libertadfeesten