PILOD
za. 13 mei – 21.00 u.

De muziek van Pilod is altijd uit de buik ontstaan. Schetsen uit jams die zich organisch tot songs sculpteerden. Daar waar de oorspronkelijke tracks aan ninetiesgitaren refereren, hebben een decennium lang samenspelen, touren en bezettingswissels de band gemaakt tot wie zij vandaag geworden zijn: groovy, dynamisch en eclectisch, gaand naar waar inspiratie hen brengt.

Pilod heeft, na een honderdtal concerten in vijf verschillende landen, een sterke live reputatie uitgebouwd. Enkele highlights waren onder meer: opener voor Mintzkov in Muziekodroom (2013), tour in Catalonië (2014), Showcase festival ‘We are open’ in Trix (2015), passage in Het Depot als voorprogramma van The Me In You (2015), tour in Duitsland (2016), support van Paradise in Trix (2017), opener voor Lost Horizons in Botanique (2017).

Het was tussen de reeks lockdowns in 2020 door dat Pilod een nieuw lid, Anton Fannes, in de band verwelkomde. Zoals Spice Girls ooit zelf aankondigden: “3 became 4”. Toegegeven, ze hadden al wel eerder geëxperimenteerd met one night stands om nieuwe horizonten te verkennen. Risky business, want de heilige drievuldigheid was tot dan toe altijd de sleutel geweest tot hun eigen geluid. Toch was de band het er deze keer over eens dat met de nieuwe aanwinst niet alleen de sound intact bleef, maar het hen ook de kans gaf avontuurlijker buiten de lijnen te kleuren. Fré Baervoets (zang/gitaar), Christophe Vandewoude (basgitaar), Timo Jacobs (drums) en Anton Fannes (gitaar/backing vocals) puren dan ook een nieuw album uit recent geschreven materiaal. En er zijn gelukkig van die momenten waar plots alle puzzelstukken samen vallen,…

Met krakende en gierende gitaren, subtiele drums en ijle zang vol melancholie komen ze weer het beste van zichzelf geven.

Naar het overzicht van de Libertadfeesten