Nieuws   |   Optredens   |   Libertadfeesten

Libertadfeesten

 

Roland & Boogie Boy

zat. 9 mei - 22.00 u.

Roland is een fantastisch gitarist en een ruwe diamant in de bluesbiotoop, al gaan de stijlen die hij aanraakt van folk & blues over country, rock’n roll, rhythm & blues tot wereldmuziek.

Hij verraste de Libertad reeds meermaals met de meest uiteenlopende gasten: Armand, zijn Bluesworkshop, de Artkicks als Los Amigos, B.J. Scott, Kris de Bruyne, Bruno Deneckere, El Fish, Jean Blaute, Tom Van Laere (alias Admiral Freebee), Pieter-Jan De Smet, Kathleen Vandenhoudt, maar ook - heel basic - met enkel een drummer of een collega meester-gitarist zoals Patrick Deltenre. Op deze 30ste Libertadfeesten en daarbovenop ook nog eens zijn 70ste verjaardag mocht Roland natuurlijk niet ontbreken!

Dit jaar deelt hij het podium met Paul Ambach, alias Boogie Boy, die vorig jaar de Libertad al op stelten zette! Paul begeleidde op de piano al grote namen als B.B. King, John Lee Hooker, The Kinks, Lionel Hampton, Alvin Lee,... Wie hem al eens zag optreden, zal beamen dat zijn charisma en aanstekelijke vitaliteit aanzet tot ‘losgaan’. John Lee Hooker zei hem niet voor niets: “You’ve got it, man!”, en de legendarische BB King nodigde Paul uit om mee te komen spelen met de woorden “Come on Boy, let’s Boogie”. Intussen heeft Boogie Boy in alle uithoeken van de wereld gespeeld, overal in Europa, van Amerika tot in Japan en China en dit voorjaar nog in Zuid-Afrika.

The King of Swing en The Godfather of the Belgium Blues samen op één podium. Dat wil je niet missen!

Roland

Boogie Boy

Libertadfeesten overzicht

café de libertad | muntstraat 28-30 | 3000 leuven           info@libertad.be           copyright © 2015 Libertad - alle rechten voorbehouden