Gert (i.s.m. COLORA festival)
do. 17 mei – 21.00 u.

In 2004 debuteerde hij met ‘Ooit Speel Ik De Stadsschouwburg Plat’. Daarna volgden ‘Voor Het Te Laat Is’ (2005), ‘Blij Dat Ik Er Ben’ (2006) en ‘Leve De Overlevenden’ (2010). Hij hanteerde in die tijd de pseudoniemen Gert Kleinkunst en Gert Kleinpunk maar in 2016 maakte hij onder zijn eigen naam GertOngepast vrolijk’, samen met Erik Heyns (Wheel of Smoke) op de bas en Yorick Musschoot (Sunny after Moon) op de cajon.

Gert’s songs – ‘Vrolijk lied’, ‘Hoe lang kan de boer nog boeren’, ‘Rijkdom verdeel’, ‘Faceboekland’ – drukken je met de neus op de feiten, wat niet wil zeggen dat het allemaal kommer en kwel is. Er is ook een mooie dosis relativeringsvermogen, verwerkt met de nodige humor: ‘Haal die moet eruit, houdt de moed erin’.

Net zoals de punks in de jaren ’70 zich afzetten tegen de gevestigde orde, en daarvoor niet bang waren heilige huisjes omver te schoppen, schopt ook Gert stevig om zich heen.

‘Ongepast Vrolijk’ is een kleinkunstplaat zoals alleen protestzangers ze maakten, eentje waardoor mensen op de barricades gingen staan om de gevestigde ordes een stevige trap onder de kont te geven met als rode draad: burgerlijke ongehoorzaamheid.

Een (on)gewilde terugblik naar Mei ’68 die hopelijk bijdraagt tot de juiste mindset voor onze 33ste Veteranennacht…

16882685-9b2c-425d-9a36-a65c9ae48a29

Naar het overzicht van de Libertadfeesten