FRANÇOIS GLORIEUX – KLASSIEK PIANOCONCERT
zo. 14 mei – 21.00 u.

Bekende Leuvense kroeg Amedee dat Lucas Van Langendonck 40 jaar geleden in 1983 opende in de Muntstraat en waar klassieke muziek op de voorgrond stond, sloot 10 jaar geleden, op 16 maart 2013, definitief.

Iets dat we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan en het meer dan waard is om te herinneren. En wat is er meer gepast dan François Glorieux (90) zijn gouden pianovingers los te laten op ons Libertadpodium en er een Klassieke avond van te maken.

Hij wordt geprezen in heel Europa, USA, Latijns-Amerika, Canada, Japan, China, het Midden-Oosten en Afrika. Hij is een van de meest getalenteerde en veelzijdige muzikanten die het internationale circuit bereist: pianist componist dirigent, commentator, entertainer, ereprofessor kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent, gastprofessor van Yale University (USA) en directeur van de International Piano Master Class in Antwerpen. Als componist creëerde hij meer dan 300 werken in alle domeinen van de muziek.

Geëerd met verschillende internationale onderscheidingen, stond Glorieux negen weken lang op nummer één op de “Classical Hit Parade” in Japan en ontving 2 gouden platen. Zijn discografie is opmerkelijk: meer dan 40 cd’s en lp’s.

In 1989 vertrok Glorieux naar Los Angeles voor een ontmoeting met Michael Jackson waar hij o.a. zijn klassieke opnames van MJ-hits ten gehore bracht. Jackson signeerde een foto die later de platenhoes werd. Hoewel men Glorieux 2 minuten gesprekstijd met Jackson gunt, wordt het een meer dan 2 uur durend gesprek over muziek.

In oktober vorig jaar gaf deze wereldster nog een concert in zijn geboortestad Kortrijk en nu staat hij op ons podium.

Dat belooft alvast een glorieuze avond te worden…

       

Naar het overzicht van de Libertadfeesten