DAVID RONALDO & THE DICE
vr. 13 mei – 21.00 u.

Na meer dan 2 jaar corona-circus is het hoog tijd voor het betere werk. David verrast als creatieve en veelzijdige telg van de legendarische circusfamilie Ronaldo namelijk niet alleen in de circustent, maar ook met een imposante reeks muzikale projecten.

Het belangrijkste blijft uiteraard zijn eigen groep, David Ronaldo & the Dice, waarmee hij samen met Marco Epis (drums), Tim Van Passel (bas), Charly Verbinnen (gitaar) en Dirk Lekenne (gitaar) in 2019 nog het album ‘Citizen of the World’ uitbracht.

En ook tijdens de coronapandemie zaten ze niet stil, waardoor hun nieuw album ‘Shoot Them With Words’ een knaller van formaat werd.

De muziek van dit nieuwe album is vooral stevig te noemen in de southern rock traditie. Hun voorliefde voor Bruce Springsteen, Neil Young, Bob Dylan en The Rolling Stones is duidelijk te horen.

Gewapend met gitaar, gezegend met een rauwe, doorleefde stem en ondersteund door een groep groovy Leuvense muzikanten die in de loop der jaren hun sporen hebben verdiend – en meermaals op het Libertadpodium stonden – in de Belgische en Nederlandse rock- en bluesscene, brengt David Ronaldo een mix van bluesy rootsrock & Americana muziek.

Het ideale startschot van deze 35ste Libertadfeesten!

Naar het overzicht van de Libertadfeesten